Har du gått forbi Strandpromenaden Krokettklubb?

BILDE: Gjengen fra Strandpromenaden Krokettklubb.

Der er det en ivrig gjeng som spiller krokett hele året. I sol, regn, vind og snø.

Vi har en idrettsarena som ligger tett på en av de mest populær turveiene i Lillestrøm. Vi som er her hver dag ser hvor mange som går tur her, og har i lang tid tenkt at en hjertestarter burde være på plass, forteller Tor Møien.

Fikk midler til hjertestarter

De siste årene har Strandpromenaden krokettklubb vært med på Lokalbidraget fra LillestrømBanken. Et av formålene de har bedt om midler til er en hjertestarter. Den henger strategisk til inne i klubbhuset, hvor det er folk innom hver dag.

Strandpromenaden krokettklubb er den eneste gjenværende krokettklubben i Lillestrøm, hvor det en gang var 5 klubber. Det var de britiske jernbanearbeiderne som i 1850-årene tok med seg sporten til Norge, sier Møien. Arbeiderne spilte krokett på fritiden, og Lillestrøm var faktisk et av de første stedene i Norge hvor det ble spilt krokett. Med sin flate geografi passet det perfekt å spille krokett her.

Etter hvert som tiden gikk forsvant de andre krokettklubbene, og Strandpromenaden er nå den eneste gjenværende klubben. Klubben vokser og har et fantastisk godt miljø. Og vi våger selv å påstå at vi har landets fineste idrettsanlegg, idyllisk ved Nitelvas bredde avlutter Tor med et smil. 

LillestrømBanken #heierpå Strandpromenaden krokettklubb!