Kortreist ferieglede!

nitelva i solnedgang

BILDE: Solnedgang over Nitelva.

Man trenger ikke dra til syden for å oppleve sommermoro – her er 12 tips til ting du kan gjøre i nærområdet i sommer.

Rundt deg finnes uante muligheter. Noen har du kanskje hørt om, men selv de som har bodd på Romerike hele sitt liv kan finne skjulte perler. Rundt oss finnes historiske severdigheter og billedskjønne utfluktsmuligheter for både små og store. Hvem vet, kanskje får du deg en ny feriefavoritt?

Velger du kortreist, kan vi love deg en billig, morsom og opplevelsesrik sommer. Her er våre tips til aktiviteter og utflukter du kan prøve ut i sommer. Har du en «skjult perle»? Tips oss gjerne!

Topptur til Bjønnåsen på Rælingen

Topptur blir vel å ta i litt, tenker du? Vel, du er nesten på 400 meter over havet, så noen høydemeter snakker vi om. Men når du først har kommet opp dit, vil du skjønne hvorfor dette er en favorittdestinasjon for mange: En nydelig utsikt over Romerike og Østmarka åpenbarer seg.

Start fra Marikollen og regn med en tur på 3,8 km hver vei.

Les mer om topptur til Bjønnåsen her.

Sagstien på Strømmen

Mer bynært og kortreist får man det knapt. Og her snakker vi om en kort fottur i naturskjønne, men likevel urbane omgivelser. Ta utgangspunkt i Strømmen og nyt en forfriskende spasertur på fine stier.

Langs Sagelva, eller Fjellhamarelva som den kalles i Lørenskog, ligger den ene historiske severdigheten etter den andre, ettersom kraften fra elva før var benyttet både til sagbruk og møller. Elva munner ut i Nitelva, og her kan du kombiner turen med en piknik langs en av Niteelvas mange grøntområder.

Sagstien kan gjerne kombineres med vårt neste tips, Elvebredden kunstpark, som begynner der Sagstien slutter. Selvfølgelig kan du også begynne med Elvebredden kunstpark og avslutte Sagstien.

Les mer om Sagstien her.

Bli inspirert av Elvebredden kunstpark

Rundt omkring langs Nitelva har du kanskje sett forskjellige installasjoner, men ikke tenkt så mye over dem? De er en del av Elvebredden kunstpark og består av 9 kunstinstallasjoner av forskjellig størrelse og art.

Neste gang du ser dem, la kunsten synke litt inn. Og besøk de andre installasjonene i umiddelbar nærhet. Lillestrøm som kunstby? Ja visst!

Les mer om Elvebredden kunstpark her.

Mye moro på Sørlihavna aktivitetspark

Har barna «lopper i blodet»? La dem få utløp på Sørlihavna! For her er det noe for enhver: Minigolf, skateboardpark, stort sjakkbrett og sykkelpark for å nevne noe. Og har du en radiostyrt bil er der en egen bane for det.

Og dersom du ikke har utstyr, er det mulighet for å leie det du trenger. Her kan du slå ihjel maaange timer.

Les mer om Sørlihavna aktivitetspark her.

Kajakktur på Nitelva eller Øyeren

Man tar den gjerne for gitt, Nitelva, der den slanger seg forbi oss og ender opp i Øyeren. Men den byr på friluftsopplevelser, også.

En kajakktur er ikke bare god trim, men også en mulighet til å utforske nærområdet sitt fra et helt nytt perspektiv. En kajakktur i Nitelva eller på Øyeren er noe du sent vil glemme. Vi må legge til at du bør følge alle sikkerhetsanbefalinger og padle langs merkede led.

Les mer om Kajakktur her, eller besøk Lillestrøm Kajakklub.

Minigolfbane på Torvet

Midt i byen, midt på Torvet. Minigolfbanen ble åpnet nå i sommer og passer like gjerne til store som til små og gjør byturen til noe mer en bare handling eller restaurantbesøk (selv om det er hyggelig det og). Kanskje du kan kombinere det med Pokemonjakt eller en tur til Nebbursvollen? Bylivet er det man gjør det til selv.

minigolf på torvet

BILDE: Minigolfbane på Torvet i Lillestrøm.

Kjøl deg ned på Nebbursvollen

Et veldig populært friluftstilbud når heten er på sitt mest intense er Nebbursvollen friluftsbad, eller bare «nebben» som det kalles på folkemunne. Her kan man kjøle ned hete kropper og bade i både sol og vann. Bassengene er tilpasset både store og små og har sklier og mye annet moro. Til og med sandvolleybane finnes, om du er interessert.

Lillestrøms svar på Frognerbadet? Det er Nebben, det!

Les mer om Nebbursvollen her.

Idyll ved Hvaltjern

Ikke langt unna, men likevel med alt kjas og mas på avstand. Slik kjennes det å tilbringe en dag på badeplassen ved Hvaltjern. Badeplassen har store grøntarealer rundt og nok av plass til å slå seg til ro med store pledd og piknik-duker om man vil. Selve tjernet er kaldt og svalt og grenser til badeplassen med en sandstrand. Det er mange som har denne skjulte perlen utenfor Fetsund som sin lille hemmelighet, men nå vet du om den også!

Les mer om Hvaltjern her.

Skateparken bak rådhuset

På høy tid, vil mange si. I alle fall om man tilbringer mye tid på fire små hjul. Skateparken som er anlagt bak rådhuset på Lillestrøm mangler ingenting. Her er det rails, bowls, ramper og hopp. Parken ble åpnet i mai og besøkes flittig av unge på jakt etter actionopplevelser. Både skateboard, rollerblades eller sparkesykler får kjørt seg her.

Les mer om skateparken her.

Kom nær dyra på Sørum fritidsgård

Rett utenfor bykjernen i Lillestrøm kan man besøke Sørum fritidsggård. Her finnes både griser, geiter, esler, høner og kaniner. Men mest hester, hele 40 av dem. Mest gøy for barna, kanskje? Vel, selv voksne koser seg her, for man har godt av å komme litt nærmere innpå dyrelivet. Og her får man se dyrene leve det glade gårdsliv.

Les mer om Sørum fritidsgård her.

Kulturelt og historisk påfyll fra Fetsund Lenser

Visste du at det er bevart store deler av tømmerfløtingsamnlegget som var i bruk ved Fetsund? En gang i tiden ble det fløtt enorme mengder tømmer nedover langs Glomma, og mye endte opp her i Fetsund.

Anlegget Fetsund Lenser er et unikt kulturminne fra den tiden elvene var selve livsnerven i Norge. Og på land ved anlegget finner du smier, verksted, utstillinger og aktiviteter. Det er nærmest som å sette seg i en tidsmaskin, man får se lokalområdet sitt slik det en gang var.

Les mer om Fetsund Lenser her.

Kjenn suget i magen i klatreparken på Sørum

Kjenner du på action-suget? I klatreparken Høyt & Lavt finner du ziplines, trampoline og klatreløyper av varierende vanskelighetsgrad. Her får du kjenne pulsen stige, kanskje mest grunnet spenning?

Alt er satt opp med sikkerhet i høysetet. Det skal godt gjøres å kjede seg her!

Les mer om klatreparken her.

Recommended Posts